RSS
 

Bananiniai keksiukai su glajumi

Gardūs keksiukai bananų mėgėjams!

225 gramai minkšto sviesto;
225 gramai cukraus pudros;
225 gramai miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
4 kiaušiniai;
ketvirtis šaukštelio tarkuoto muskato riešuto;
prinokęs didelis arba du mažesni ( maždaug 225 gramai) bananai.

įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Išsukite kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra, įplakite kiaušinius, suberkite muskato riešuto miltelius, su kepimo milteliais išmaišytus miltus. Gerai viską išmaišykite iki vientisos masės. Sutrinkite bananus į tyrę ir įmaišykite į keksiukų tešlą. Ją sudėkite į formeles ir kepkite 20 – 30 minučių (priklausomai nuo kepimo formelių dydžio). Kai iškeps, leiskite jiems atvėsti.

Glajui prireiks:
200 gramų maskarponės;
175 gramų cukraus pudros;
1 šaukštelio vanilinio cukraus;
1 šaukšto citrinos sulčių;
1 banano.

Gerai išsukite maskarponę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Supjaustykite bananą plonais griežinėliais, apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuoduotų. Ant kiekvieno keksiuko uždėkite maskarponės masės, o ant jos – po banano griežinėlį. Skanaus!

Keksiukų – 18 vnt.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box