RSS
 

Aviečių kremo keksiukai su zefyriukais

250 g miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
110 g cukraus;
85 g šalto sviesto (sutarkuoto);
1  didelis kiaušinis;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
175 ml pieno.

Papuošimui:125 g minkšto, kambario temperatūros sviesto;
2 šaukštai aviečių džemo;
225 g zefyrų kremo (arba kuo puikiausiai tiks maskarponė);
2 šaukštai cukraus pudros;
mažų zefyriukų apibarstymui.

Orkaitė – 200 laipsnių. Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cukrumi ir vanile. Suberkite tarkuotą sviestą ir išmaišykite. Atskirai lengvai išplakite kiaušinį su pienu. Palengva įmaišykite į sviesto r miltų mišinį, galiausiai viską išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą padalinkite į kepimo formeles ir kepkite 20-25 minutes. Iškepusius atvėsinkite.

Zefyrinio debesies kepurėlėms sviestą išplakite su džemu ir cukrumi bei zefyrų mase (arba kambario temperatūros maskarpone) iki purios vientisos masės. Ja puoškite atvėsusius keksiukus, kiekvieną apibarstydami mini zefyriukais.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box