RSS
 

Keksiukai “florentinai”

Puikūs keksiukai, kuriuos įkvėpė itališki sausainiai su riešutais, padengti saldžia mase – florentinai.

225 gramai minkšto sviesto;
225 gramai cukraus pudros;
225 gramai miltų;
šaukštelis kepimo miltelių;
4 kiaušiniai;
šaukštelis vanilinio cukraus.

Išsukite sviestą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Išmaišykite gerai iki vientisos maės, tešlą paskirstykite į kepimo formeles ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Kai iškeps, išimkite iš formelių ir atvėsinkite.

Kol keksiukai vėsta, pasiruoškite viršutinį sluoksnį:
3 šaukštai migdolų drožlių;
3 šaukštai kukurūzų dribsnių;
3 šaukštai stambiai sukapotų cukruotų vyšnių (glace cherries);
3 šaukštai razinų;
5 šaukštai saldinto kondensuoto pieno;
50 gramų juodojo šokolado;
50 gramų baltojo šokolado.

Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus su kondensuotu pienu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėkite po šaukštelį gautos masės ir kepkite orkaitėje maždaug 5 minutes, kol pagels. Kai iškeps, ištraukite iš orkaitės, truputėlį atvėsinkite ir išimkite iš kepimo skardos. Florentinais papuoškite keksiukus. Garų vonelėje ištirpinkite sulaužytą abiejų rūšių šokoladą ir užpilkite ant keksiukų su florentinais, šiek tiek atvėsinkite, kad sustingtų šokoladas.

Keksiukų – 18 vnt.

 

Tags: , , , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box