RSS
 

Keksiukai su braškėmis ir grietinėle

Puikus gardėsis savaitgalio desertui.

225 gramai minkšto sviesto;
225 gramai cukraus pudros;
225 gramai miltų;
šaukštelis kepimo miltelių;
4 kiaušiniai;
šaukštelis vanilinio cukraus.

Iš keksiukų ingredientų užmaišykite tešlą. Sudėkite ją į kepimo formeles. įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių ir keksiukus kepkite 20 minučių. Iškepusius išimkite iš formelių ir atvėsinkite.

Glajui prireiks:
350 ml plaktos grietinėlės;
4 šaukštai cukraus pudros;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
375 gramų supjaustytų braškių (kuo jos mažesnės, tuo gražiau atrodys ant keksiukų);
4 šaukštai braškių želės arba tortų glaisto;
1 šaukštas vandens.

Išmaišykite plaktą grietinėlę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Ja papuoškite keksiukus. Ant kiekvieno keksiuko uždėkite po keletą braškių gabalėlių. Puode užpilkite braškių želės miltelius vandeniu ir kaitinkite, kol ištirps. Gautu skysčiu apšlakstykite braškes. Palaikykite keletą valandų šaldytuve, kol želė sustings.

Keksiukų – 18 vnt.

 

Tags:

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box