RSS
 

Keksiukai su cukinijomis ir žaliosiomis citrinomis

Neapsakomai skanūs keksiukai, kuriem dabar pats metas – cukinijų sezonas jau įsibėgėjo. Patys keksiukai nuostabiai drėgni ir purūs, o visą skonio esmę sudaro žaliųjų citrinų skonis maskarponės glajuje. Paragaukit - prarysite liežuvį!

250 g cukinijų;
125 g tirpinto sviesto;
150 g cukraus;
2 dideli kiaušiniai;
250 g miltų;
po pusę šaukštelio – maistinės sodos ir kepimo miltelių;
žalioji citrina (laimas).

Cukinijas sutarkuokite, sudėkite į kiaurasamtį ir palikite, kad nuvarvėtų skystis. Tuo metu labai gerai mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir tirpintu sviestu. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su soda ir kepimo milteliais. Į kiaušinių masę įtarkuokite žaliosios citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Sudėkite cukiniją, miltus, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą padalinkite į keksiukų formeles ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 25 minutes. Iškepusius atvėsinkite.

Glajui:
200 g maskarponės;
100 g cukraus pudros;
pusės žaliosios citrinos sulčių (jei norite rūgštesnio glajaus – panaudokite visos citrinukės sultis).

Mikseriu maskarponę gerai išplakite su cukraus pudra ir laimo sultimis iki kreminės masės. Ja aptepkite kiekvieną atvėsusį keksiuką ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad kremas šiek tiek sutvirtėtų.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. Greta

    Spalis 25, 2013 at 12:46

    Neįtikėtinai skanūs! Dariau tiksliai pagal receptą, tik be maskarponės. Pilnai užteko tešlos ir puikiai iškilo. :) Puikus būdas sunaudoti kiek nubodusias cukinijas.