RSS
 

Keksiukai su kokosu ir avietėmis

Šiems keksiukams prireiks ne paprastų popierinių kepimo formelių, o mažų keraminių kepimo indelių. Jie dažniausiai naudojami suflė gaminimui, bet jei jų neturite, kuo puikiausiai galite panaudoti karščiui atsparius mažus kavos puodelius.

3 šaukštai migdolų;
40 gramų kokoso drožlių;
175 gramai cukraus pudros;
200 gramų miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
115 gramų tirpinto sviesto;
5 kiaušinių baltymai;
115 gramų šviežių arba šaldytų aviečių;
2 šaukštai kokoso drožlių papuošimui.

įkaitinkit orkaitę iki 200 laipsnių. Dubenyje sumaišykite migdolus, kokoso drožles, cukraus pudrą, miltus ir kepimo miltelius. Supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Atskirai iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Ją supilkte į kepimo formeles, ant kiekvieno keksiuko uždėkite po avietę ir apibarstykite kokoso drožlėmis. Kepkite 15 minučių.

Keksiukų – 24 vnt.

 

Tags: , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box