RSS
 

Keksiukai su morkomis ir riešutais

Vietoje keksiukų pagal šį receptą galite išsikepti vieną pyragą.

225 gramai miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
pusė šaukštelio tarkuoto muskato riešuto;
1 šaukštelis malto imbiero;
150 gramų rudojo cukraus;
100 gramų tarkuotų morkų;
100 gramų kapotų graikinių riešutų;
200 gramų trintų bananų;
2 kiaušiniai;
175 ml aliejaus.

Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, muskato riešutu, imbieru, cukrumi, riešutais, tarkuotomis morkomis, įmaišykite trintus bananus, šiek tiek paplaktus kiaušinius ir aliejų. Gerai išplakite iki vientisos masės. Tešlą sudėkite į kepimo formeles ir 175 laipsnių orkaitėje kepkite 25 minutes. Iškepusius keksiukus atvėsinkite.

Glajui:
200 gramų neriebaus kreminio sūrio arba tiršto jogurto;
115 gramų cukraus pudros;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
4 šaukštai kapotų graikinių riešutų;
12 sveikų graikinių riešutų puselių.

Kreminį sūrį (arba tirštą jogurtą) sumaišykite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Suberkie kapotus riešutus ir išmaišykite Gauta mase papuoškite keksiukus, ant kiekvieno uždėdami po sveiką riešuto puselę.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: , , , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. Vilma

    Gegužė 12, 2010 at 16:11

    O kodėl tiek daug receptų ir tiek mažai nuotraukų? :-)

     
  2. Gintarė

    Gegužė 13, 2010 at 19:23

    Kaip keksiukų mėgėja, norėčiau, kad visi, juos mėgstantys, vienoje vietoje rastų jų kuo daugiau. Tad kol kas kaupiu receptus, bet juk rinkti informaciją greičiau nei rasti bent keletą žmonių, kurie tris kartus per dieną norėtų valgyti keksiukus (jei kepčiau kekvienam receptui po iliustraciją kiekvieną dieną, to prireiktų, norint neišmesti iškeptų ir nufotografuotų keksiukų) :) Tad kol kas renku receptus, o nuotraukytės bus truputį vėliau