RSS
 

Keksiukai su pekano riešutais ir klevų sirupu

125 g minkšto sviesto;
60 g rudojo cukraus;
170 ml klevų sirupo;
2 kiaušiniai, vidutinio dydžio;
120 g miltų, sumaišytų su nubrauktu šaukšteliu kepimo miltelių;
50 g kapotų pekano riešutų.

Karamelizuotiems riešutams:

100 g cukraus pudros;
2 šaukštai vandens;
12 pekano riešutų puselių;
šiek tiek klevų sirupo.

Glajui:
100 g minkšto sviesto;
250 g cukraus pudros;
3-4 šaukštai klevų sirupo.

Mikseriu iki vientisos masės išplakite sviestą su cukrumi, įmaišykite klevų sirupą. Po vieną plakdami masę įmuškite kiaušinius. Palengva įmaišykite miltus ir kapotus riešutus. Gautą keksiukų tešlą padalinkite į kepimo formeles ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 20-25 minutes. Iškepusius šiek tiek atvėsinkite.
Tuo metu glajui skirtą sviestą mikseriu išplakite iki purios masės kartu su cukraus pudra ir klevų sirupu. Gautą kremą laikykite šaldytuve.
Karamelizuotiems riešutams puode sumaišykite cukrų su vandeniu ir kaitinkite, kol cukrus ištirps ir įgaus gražią auksinę spalvą (kaitindami nemaišykite!). Riešutų puseles išdėliokite ant kepimo popieriaus, apipilkite cukraus mase ir palikite atšalti.
Keksiukus puoškite sviesto kremu ir sulaužytais karamelizuotais pekano riešutais. Kiekvieną keksiuką pabaigai apšlakstykite klevų sirupu.

Keksiukų – 12 vnt.

 

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box