RSS
 

Keksiukai su rabarbarais ir imbieru

Imbieras stiprina imunitetą, o rabarbaruose gausu vitamino C ir įvairių mineralinių medžiagų – juk reikia sustiprinti po žiemos nusilpusį organizmą!

225 gramai sviesto;
225 gramai cukraus pudros;
225 gramai miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
4 kiaušiniai;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
150 gramų rabarbarų džemo (arba virtų rabarbarų).

Išsukite minkštą sviestą su cukraus pudra, suberkite vanilinį cukrų ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Gerai išmaišykite. Tada paskirstykite tešlą į kepimo formeles. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Kai iškeps, išimkite iš kepimo formelių ir atvėsinkite. Kai atvės, kiekviename keksiukyje išgrmžkite šaukšteliu po nedidelę duobelę ir į ją įdėkite po šaukštelį rabarbarų džemo.

Glajui prireiks:
200 gramų maskarponės;
175 gramai cukraus pudros;
1 šaukštas citrinos sulčių;
pusė šaukštelio malto imbiero;
1,5 šaukšto stambiai sukapoto cukruoto imbiero.

Išsukite maskarponę su cukraus pudra. Kai išplaksite, supilkite citrinos sultis, suberkite maltą imbierą ir cukruoto imbiero gabalėlius. Gerai išmaišykite. Šaukštu uždėkite glajaus ant keksiukų.

 

Tags: , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box