RSS
 

Kolibrių keksiukai su apelsinų marmeladu

Kolibrių pyrago receptas kilęs iš Pietų Amerikos. Teigiama, kad jis taip pavadintas dėl to, kad kiekvienas šio vaisinio kepinio kąsnis priverčia valgančiuosius “dūgzti” iš malonumo – visai kaip kolibrius.

125 gramai miltų;
1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių;
pusė šaukštelio cinamono;
125 gramai cukraus pudros;
115 ml aliejaus;
2 kiaušiniai;
150 gramų gerai prinokusių trintų bananų;
1,5 šaukšto šviežiai tarkuotos apelsino žievelės;
60 gramų tarkuotų morkų;
90 gramų konservuotų susmulkintų ananasų;
60 gramų kokoso drožlių.

įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir cinamonu. Kitame dubenyje išplakite cukraus pudrą su aliejumi iki vientisos masės. įmuškite kiaušinius, įmaišykite trintus bananus, kokoso drožles, tarkuotas morkas, susmulkintus ananasus, tarkuotą apelsino žievelę ir gerai išmaišykite. Tešlą paskirstykite į formeles ir kepkite 30 minučių. Kai iškeps, išimkite iš formelių ir atvėsinkite.

Tuo metu pasiruoškite glajų:
115 gramų kambario temperatūros sviesto;
150 gramų cukraus pudros;
2 šaukštai šviežiai išspaustų apelsino sulčių;
2 šaukštai apelsinų marmelado.

Iki purios vientisos masės išsukite sviestą su cukraus pudra. įmaišykite apelsino sultis ir apelsinų marmeladą. Gautu glajumi papuoškite jau atvėsusius keksiukus.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: , , , , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box