RSS
 

Lakricos keksiukai

Keksiukai, skirti šio įdomaus skonio gerbėjams…

200 ml riebesnio pieno;
50 g lakricos saldainių, supjaustytų gabalėliais;
120 g minkšto sviesto;
150 g cukraus;
2 kiaušiniai;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
170 g miltų;
šaukštelis kepimo miltelių.

Pieną kartu su lakricos saldainiais prikaistuvyje maišydami pakaitinkite iki virimo, nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad ištirptų lakrica. Tuo metu sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės, po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, vėl išplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir palengva įmaišykite į tešlą. Galiausiai supilkite atvėsusį pieną. Gautą masę išsukite iki vientisos, padalinkite į kepimo formeles ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite  apie 25 minutes.

Atvėsusius keksiukus papuoškite glajumi, pagamintu iš 200 g cukraus pudros, išplaktos su 175 g minkšto, kambario temperatūros sviesto. Nepamirškite uždėti po vieną lakricinį saldainį!

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box