RSS
 

Mini espresso keksiukai

Šiems keksiukams kepti prireiks karščiui atsparių espreso puodelių (arba suflė indelių).

175 gramai miltų;
1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
75 gramai grietinėlės miltelių;
50 ml espresso kavos;
115 gramų cukraus pudros;
2 kiaušiniai;
115 gramų minkšto sviesto.

į espresso puodelius įdėkite po popierinę formelę. Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Kavą išmaišykite su grietinėlės milteliais. Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi ir sviestu. Supilkite kavą, suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite. Tešlą paskirstykite į puodelius ir 175 laipsnių orkaitėje kepkite 15 minučių. Kai iškeps, leiskite jiems 5 minutes pastovėti puodeliuose ir tik tada išimkite keksiukus. Vėsinti baikite ant grotelių.

Glajui prireiks:
225 gramai minkšto sviesto;
340 gramų cukraus pudros;
1 šaukštas tirpios kavos miltelių;
2 šaukšteliai karštos kavos;
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės. Išmaišykite kavą su su tirpios kavos milteliais. Maišydami supilkite į sviesto masę, suberkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Mase papuoškite atvėsusius keksiukus.

Keksiukų – 18 vnt.

 

Tags:

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box