RSS
 

Mojito keksiukai

120 g minkšto sviesto;
200 g cukraus;
2 kiaušiniai;
200 g miltų;
šaukštelis kepimo miltelių;
1/2 šaukštelio druskos;
120 ml riebesnio pieno;
75 ml šviesaus romo;
2 šaukšteliai rudojo cukraus.

Glajui:

1 žalioji citrina;
150 g minkšto sviesto;
300 g cukraus pudros;
1 šaukštelis vanilės ekstrakto.

 

Mikseriu iki vientisos purios masės išplakite sviestą su cukrumi ir kiaušiniais. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska. Juos palengva, maišydami suberkite į sviesto ir kiaušinių masę, supilkite pieną. Tešlą išmaišykite iki vientisos masės, sudėkite į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Iškepusius keksiukus šiek tiek atvėsinkite.
Keksiukams pravėsus, juos konditeriniu teptuku aptepkite romu (nesunaudokite viso, palikite šiek tiek kremui), ant kiekvieno išspauskite šiek tiek žaliosios citrinos sulčių ir apibarstykite ruduoju cukrumi.
Kremui sviestą gerai išplakite su cukraus pudra ir vanile. Pagardinkite likusiu romu ir pusės žaliosios citrinos sulčių. Gautu kremu puoškite keksiukus.

 

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags:

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box