RSS
 

Morkų keksiukai su graikiniais riešutais

Jei dar turite užsilikusių nuo rudens morkų, jas galite puikiai panaudoti šiems keksiukams.

225 gramai minkšto sviesto;
225 gramai cukraus pudros;
225 gramai miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
4 kiaušiniai;
šaukštelis prieskonių kepiniams;
100 gramų kapotų graikinių riešutų;
150 gramų tarkuotų morkų;
2 šaukštai razinų (rekomenduojama – “Sultana”).

Gerai išsukite sviestą su cukraus pudra, įmuškite kiaušinius, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir prieskonius. Maišykite, kol tešla taps vientisa. Tada suberkite graikinius riešutus, razinas ir morkų tarkius. Dar kartą viską gerai išmaišykite. Paskirstykite tešlą į formeles ir kepkite 30 minučių 175 laipsnių orkaitėje. Kai iškeps, išimkite iš formelių ir leiskite atvėsti.

Jei norite, galite keksiukus papuošti/pagardinti glajumi. Jam prireiks:
200 gramų maskarponės arba “Philadelphia” sūrio;
175 gramų cukraus pudros;
1 šaukšto citrinos sulčių;
1 šaukštelio vanilinio cukraus;
3 šaukštų kapotų graikinių riešutų.

Lėtai išmaišykite sūrį su cukraus pudra iki vientisos kreminės masės. Suberkite vanilinį cukrų, supilkite citrinos sultis ir dar kartą išmaišykite. Papuoškite keksiukus šiuo glajumi, o ant viršaus užbarstykite kapotų graikinių riešutų.

Keksiukų – 18 vnt.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. Justė

    Spalis 23, 2010 at 21:04

    Labai skanūs ir sotūs keksiukai. Ačiū už receptą :-)

     
  2. Gintarė

    Spalis 25, 2010 at 12:26

    Juste, labai džiaugiuosi, kad patiko keksiukai :)