RSS
 

Morkų keksiukai

175 g rudojo cukraus;
200 g miltų;
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių;
šaukštelis valgomosios sodos;
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (cinamonas, gvazdikėliai, muskato riešutas);
2 vidutinio dydžio kiaušiniai;
150 ml augalinio aliejaus;
200 g morkų, nuluptų ir smulkiai sutarkuotų.

Glajui:
110 g kambario temperatūros saldžios grietinėlės sviesto;
300 g kreminio sūrio (maskarponės, “philadelphia”);
100 g cukraus pudros;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
pekano riešutų papuošimui.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų ir priekonių mišinį. Atskirai išplakite kiaušinius su aliejumi. Juos palengva, kartu su tarkuotomis morkomis įmaišykite į sausų produktų mišinį. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į kepimo formeles ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 20 minučių. Iškepusius gerai atvėsinkite.

Glajui mikseriu kartu gerai išplakite sviestą su kreminiu sūriu bei cukrumi ir vanile. Gautą kreminę masę palaikykite šaldytuve bent pusvalandį. Atvėsusiu ir sutvirtėjusiu kremu aptepkite kiekvieną atvėsusį keksiuką, papuošdami ant viršaus paberkite pekano riešutų.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. Aušrinė

    Liepa 23, 2014 at 00:04

    Nepatiko… nors dariau be glajaus