RSS
 

Nugos keksiukai

Saldūs riešutiniai keksiukai. Smarkiai skanūs :)

 nugos keksiukas

 

 110  g sumaltų migdolų;
200 g cukraus;
130 g miltų;
pusė šaukštelio malto cinamono;
žiupsnelis malto imbiero;
4 kiaušiniai;
50 g tirpinto sviesto;
nutarkuota apelsino žievelė (sulčių iš pusės apelsino prireiks glajui);
100 ml medaus;
30 g cukraus pudros;
25 ml vandens.

Viename dubenyje sumaišykite maltus migdolus su prieskoniais ir miltais. Kitame dubenyje išplakite atvėsusį tirpintą sviestą su kiaušiniais ir cukrumi. Įtarkuokite apelsino žievelę. Sumaišykite sausus produktus su drėgnais iki vienstisos masės. Tešlą padalinkite į keksiukų formeles ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite 20 minučių. Iškepusius atvėsinkite.

Sirupui pakaitinkite medų su cukraus pudra, apelsino sultimis ir vandeniu, kol cukrus ištirps. Gautu glajumi apipilkite keksiukus. Leiskite jiems galutinai atvėsti. Jei pageidaujate, galite papuošti plakta grietinėle su pora šaukštų medaus, apibarstyti kapotais riešutais.

 

Tags: , , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box