RSS
 

Obuoliniai keksiukai su avižiniais trupiniais

200 g kambario temperatūros sviesto;
200 g cukraus;
4 kiaušiniai;
200 g miltų;
šaukštelis kepimo miltelių;
šaukštelis malto cinamono;
šaukštelis klevų sirupo;
160 g obuolienės, pagardintos žiupsneliu cinamono.

Mikseriu išplakite sviestą su cukrumi iki vientisos purios masės. Po vieną įplakite kiaušinius. Įmaišykite klevų sirupą, cinamoną ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešlą padalinkite į kepimo formeles ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 25 minutes. Iškepusius ir atvėsusius keksiukus įdarykite – peiliu išpjaukite duobeles, į jas įdėkite po šaukštelį obuolienės.

Glajui:
250 g kambario temperatūros kreminio sūrio (maskarponės);
250 g cukraus pudros;
2 šaukštai klevų sirupo;
50 g avižinių dribsnių;
30 g rudojo cukraus;
20 g miltų;
20 g šalto sviesto.

Glajui maskarponę išplakite su cukraus pudra ir klevų sirupu iki vientiso puraus kremo. Dubenyje pirštais sutrinkite sviestą su avižų dribsniais, miltais ir ruduoju cukrumi iki trupinių, paskeliskite juos kepimo skardoje ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 15 minutes. Keksiukus papuoškite maskaponės kremu, apibarstykite kepintais avižiniais trupiniais.

 

Tags: , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box