RSS
 

Vyšniniai keksiukai

Itin dekoratyvūs ir tikrai nesudėtingai pagaminami keksiukai su gardžiosiomis vyšniomis. Juos gaminti pradėkite atvirkščia tvarka – nuo papuošimo:

Kokosiniams rutulėliams:
450 ml riebios plakamosios grietinėlės;
450 g geros kokybės baltojo šokolado;
450 g kokoso drožlių;
raudonos spalvos maistinių dažų (pasirinktinai);
vyšnių papuošimui.

Puode grietinėlę kaitinkite iki tol, kol užvirs. Nedelsiant nukelkite nuo ugnies, įmaišykite šokoladą. Kai šokoladas ištirps, masę dviems valandoms padėkite į šaldytuvą. Po to vaisių skobimo įrankiu formuokite iš šokolado rutuliukus, juos apvoliokite kokoso drožlėse. Laikykite rutulėlius šaltai. Jei norite juos nuspalvinti, prieš voliodami kokoso drožlėse, jas suberkite į maišelį kartu su maistiniais dažais ir gerai pakratykite, kad kokoso drožlės taptų spalvingomis.

Keksiukams:
150 g nesūdyto minkšto sviesto;
150 g cukraus;
110 g miltų;
šaukštelis kepimo miltelių;
60 g maltų migdolų;
šaukštas pieno;
4 šaukštai vyšnių uogienės.

Sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės. Įmuškite kiaušinius, įmaišykite prieš tai sumaišytus miltus su kepimo milteliais. Gautą tešlą padalinkite į kepimo formeles. Ant kiekvieno keksiuko vištaus dėkite po šaukštelį vyšnių uogienės. 180 laipsnių orkaitėje kepkite 20-25 minutes. Iškepusius keksiukus atvėsinkite. Galiausiai juos papuoškite kokosiniais šokolado kamuoliukais ir šviežiomis vyšniomis.

 

Tags: , , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box