RSS
 

Žaliųjų citrinų ir kokoso keksiukai

200 g miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
200 g cukraus;
120 g aliejaus (rapsų arba saulėgrąžų);
3 šaukštai žaliųjų citrinų (laimo) sulčių;
vienos žaliosios citrinos žievelė, nutarkuota;
šaukštelis vanilinio cukraus;
2 vidutinio dydžio kiaušiniai;
120 ml pieno.

Papuošimui:
175 g kambario temperatūros saldžios grietinėlės sviesto (jei norite lengvesnio kremo, sviestą keiskite maskarpone);
200 g cukraus pudros (arba pagal skonį);
2 žaliųjų citrinų žievelės, nutarkuotos;
sultys iš 1,5 žaliosios citrinos;
4-5 šaukštai kokoso drožlių.

Orkaitė – 180 laipsnių. Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu, aliejumi, paprastu bei vaniliniu cukrumi. Galiausiai įmaišykite citrinos žieveles ir sultis. Tešlą padalinkite į kepimo formeles ir kepkite 20-25 minutes.

Kol keksiukai kepa ir vėsta, paruoškite kremą. Sviestą (arba kreminį sūrį) mikseriu iki purios masės išplakite su cukraus pudra. Supilkite citrinos sultis, suberite tarkuotas žieveles. Dar šiek tiek paplakite, kol gausite purų kremą. Juo puoškite atvėsiusius keksiukus, galiausiai juo negailėdami apibarstykite kokoso drožlėmis.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box