RSS
 

Ką įsigyti prieš pradedant kepti?

Matavimo prietaisai. Tikslios virtuvinės svarstyklės, skysčių matavimo indai, birių produktų matavimo šaukštai yra svarbūs įrankiai, norint iškepti tobulus keksiukus. “Produktus visada dedu iš akies” nepadės iškepti keksiukų, priverčiančių aikčioti kiekvieną paragavusįjį. Jei tikslios ingredientų proporcijos nebus išlaikytos, keksiukai gali neiškilti, būti per kieti arba atvirkščiai – išsilieti pro kepimo formelių kraštus. Geriau nerizikuokite.

Indai. Didesnio dubens ir medinio šaukšto prireiks pagrindinei keksiukų tešlai maišyti. Šiek tiek mažesnis dubuo bus reikalingas kiaušinių baltymų išplakimui. Dar vieną papildomą dubenį galite turėti papildomiems produktams paruošti (pvz. apvolioti obuolius cukruje ir cinamone). Turėkite nedidelį prikaistuvį sviesto tirpinimui. Dideliu metaliniu šaukštu patogu dėti tešlą į kepimo formeles.

Keksiukų formelės. Jų būna įvarių – nuo ypač dideliems keksiukams skirtų (formoje 6 įdubos keksiukams) iki mažiems keksiukams (formoje 24 įdubos) kepti. Bet dažniausiai naudojamos 12 keksiukų kepti skirtos formos. Jos būna metalinės arba silikoninės. Gali būti padengtos nepridegančia danga arba ne. Kai kepate, įdubas keksiukams galite ištepti sviestu arba į jas įdėti popierines formeles. Jeigu tešla užpildėte ne visas formeles, į likusias pripilkite vandens – jos nepridegs.

Popierinės formelės. Jas rinkitės pagal turimą metalinę arba silikoninę kepimo formą. Popierinės formelės taip pat būna įvairių dydžių, įvairių spalvų. Jas galite rinktis nuo paprastų baltų kasdieniniams kepinukams iki įvairiais raštais dekoruotų spalvingų formelių gimtadienių keksiukams. Popierinių formelių keksiukams ieškokite didžiuosiuose prekybos centruose, indų ir kepimo priemonių skyriuose arba specializuotose parduotuvėse kepėjams.

Vėsinimo grotelės. Kai keksiukai iškepa, juos reikia išimti iš kepimo formos ir atvėsinti ant grotelių. Jų taip pat būna įvairių dydžių ir formų.

Elektrinis plaktuvas. Nors jo geriau nenaudoti, maišant pagrindinę keksiukų tešlą (kad tešla nebūtų per daug išplakta, kad joje nebūtų per daug oro ir kad keksiukai neiškiltų per daug), šis prietaisas gali būti nepamainomas pagalbininkas, kai reikia išplakti kiaušinių baltymus arba grietinėlę.

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. almanta

    Rugsėjis 3, 2010 at 20:22

    Ačiū tau,už tikslingą informaciją.

    jos deka mokausi,mokausi iškepti nuostabius Tavo receptus.

    AČIŪ

     
  2. Elena

    Sausis 5, 2014 at 15:28

    O galima keksiukus kepti tik tuose popierinėse formelėse ar butinai jos turi būti įdėtos į metalines formas ?

     
  3. Gintarė

    Sausis 9, 2014 at 19:43

    Kadangi keksiukų tešla iš esmės yra šlapias dalykas, o kepdama plečiasi, tai kepant be metalinių ar silikoninių formelių yra rizika skardoje rasti purius blynelius :) Nebent keptumėte specialiose kietesnėse popierinėse formelėse – jos išlaikys keksiukų formą

     
  4. nesakysiu

    Balandis 5, 2014 at 14:23

    Laba. Gal galite man psakyti, kur gauti tų purkštuvų? Na tų su kuriais gaminamos kepurėlės keksiukams?

     
  5. Gintarė

    Gegužė 10, 2014 at 21:03

    Sveiki, dekoravimui skirtų antgalių galima įsigyti tiek didesniuose prekybos centruose ar tarkime, “Senukuose”, tiek specializuotose konditeriams skirtose parduotuvėse. Arba atsisiųsti internetu. Pasirinkimas tikrai platus :)