RSS
 

Keksiukai su aguonomis II

100 g miltų;
1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
50 g cukraus;
šaukštas aguonų;
pusės citrinos žievelė, nutarkuota;
30 g tirpinto sviesto;
125 ml pieno;
1 kiaušinis;
1/2 šaukštelio citrinos sulčių.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, kepimo formele išklokite popierinėmis formelėmis. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, citrinos žievele ir puse aguonų. Atskirai išplakite kiaušinį su pienu, citrinos sultimis ir šiek tiek atvėsintu sviestu. Supilkite į sausų produktų dubenį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą padalinkite į keksiukų formeles, kiekvieną apibarstykite likusiomis aguonomis. Kepkite 15 minučių.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. bandandanti-kepti-viena

    Kovas 2, 2015 at 17:01

    o kokio tirštumo turėtų būti tešla? nes ji skystoka pas mane- kiek skystesnė nei paprastų miltinių blynų tešla.

     
  2. Gintarė

    Kovas 7, 2015 at 12:26

    Jeigu skystesnė nei blynų tešla, galite įdėti dar porą šaukštų miltų. Mano keptų keksiukų tešla taip pat buvo stebėtinai skysta, bet keksiukai iškepė įprastai minkšti ir purūs. Sėkmės kepant!