RSS
 

Keksiukai su apelsinų sirupu

Tiesiog gardūs keksiukai sekmadienio popietei.

2 saldūs besėkliai apelsinai;
115 gramų minkšto sviesto;
225 gramai cukraus pudros;
2 kiaušiniai;
60 gramų manų kruopų;
60 gramų migdolų;
60 gramų miltų;
pusė šaukštelio kepimo miltelių.

Apelsinus nulupkite (vieno apelsino žievelę pasilikite) ir stambiai supjaustykite. Suberkite į puodą ir užpilkite vandensiu, kad vos apsemtų apelsinus. Užvirinkite ir ant lėtos ugnies pavirkite 15 minučių. Kai išvirs, atvėsinkite ir sutrinkite į vientisą masę blenderiu arba virtuviniu kombainu. Išsukite sviestą su cukraus pudra, po vieną įmuškite kiaušinius. įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, manų kruopas, migdolus (jei norite, galite juos pasmulkinti). Sudėkite tešlą į kepimo formeles ir kepkite 35 minutes 175 laipsnių orkaitėje.

O kol keksiukai kepa ir vėsta, pasigaminkite apelsinų sirupą:
nulupta apelsino žievelė, likusi nuo keksiukų kepimo;
100 gramų cukraus pudros;
225 ml vandens.

Plonai supjaustykite apelsino žievelę (stenkitės pašalinti kuo daugiau baltosios jos dalies, kuri suteikia kartumo). Puode užvirinkite vandenį su cukraus pudra, suberkite apelsino žievelės juosteles ir pavirkite neuždengtame puode 5 minutes (arba kol žievelės suminkštės). Šaukštu užpilkite sirupo ant kiekvieno keksiuko. Skanaus!

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box