RSS
 

Keksiukai su grūdėta varške ir avietėmis

Keksiukai su avietėmis negali apvilti. Su avietėmis ir grūdėta varške – tuo labiau.

300 gramų miltų;
1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
175 gramai cukraus pudros;
2 kiaušiniai;
4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus;
250 ml liesesnio pieno;
115 gramų grūdėtos varškės;
150 gramų šviežių arba šaldytų aviečių.

Viename dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska ir cukraus pudra. Atskirai išplakite kiaušinius su pienu ir aliejumi, įmaišykite grūdėtą varškę. Suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tada atsargiai įmaišykite avietes (kad nesusitrintų ir negražiai nenuspalvintų visos keksiukų tešlos). Tešlą paskirstykite į kepimo formeles ir kepkite 30 minučių iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box