RSS
 

Mėlyniniai keksiukai

melyniu keksiukai

250 ml miltų;
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių;
200 g cukraus;
žiupsnelis druskos;
75 g minkšto sviesto;
kiaušinis (atskirai šiek tiek paplaktas);
150 ml pieno;
150 g mėlynių;
pusė šaukštelio vanilinio cukraus;
70 g kapotų migdolų.

Migdolus pakepinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Suberkite kapotą sviestą ir pirštais išmaišykite, kad gautųsi trupiniai. Palengva įplakite kiaušinį, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite migdolus ir mėlynes. Išmaišytą tešlą dėkite į formeles ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Keksiukų – 18 vnt.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. Judita

    Rugpjūtis 6, 2010 at 17:49

    Nesupratau, ar tešla turi būti skysta?

     
  2. Gintarė

    Rugpjūtis 7, 2010 at 14:42

    Na taip, tešla, kaip ir visų keksiukų, turi būti tokia tirštoka, bet nesunkiai nubėganti nuo šaukšto. Jei tešla bus neskysta, iškepę keksiukai bus kieti

     
  3. Giedre

    Rugpjūtis 8, 2011 at 08:47

    O nuo kada miltai ml skaičiuojami? kiek žinau jie arba gramais arba stiklinėmis (kas nėra tas pats kas ml)? kaip pamatuoti 250 ml miltų?

     
  4. Gintarė

    Rugpjūtis 15, 2011 at 21:02

    Giedre, bet kokia stiklinė yra kažkiek ml talpos. Dažniausiai tai būna 200 ml. Ir esu tikra, kad jei ne namie, tai artimiausioje maximoje ar kitame prekybos centre nesunkiai rastum pigų virtuvinį matuoklį, kuriame sužymėta mililitrai, gramai ir kiti dalykai. Tai labai palengvina gyvenimą kepant :)

     
  5. Agnė

    Spalis 16, 2011 at 21:26

    Išsikepėme namuose, tiesiog nuostabūs, visa šeima juos pamėgo. :)

     
  6. Gintarė

    Sausis 4, 2012 at 21:17

    Agne, labai džiaugiuosi, kad keksiukai patiko :)

     
  7. Rima

    Spalis 8, 2014 at 15:08

    Tobuli keksiukai. Kai pirma karta kepiau, pavyko be priekaistu. Antra karta pavyko skanus, bet kazkodel buvo traskus susicukraves virsus ir nelabai graziai issiimdavo is popierelio, taip pat neipatingai iskilo. Gal zinote, kodel taip buna? Aciu is anksto.

     
  8. Gintarė

    Sausis 3, 2015 at 23:20

    Ačiū! Viršus susicukravęs gali būti dėl nepilnai išsimaišiusio ir ištirpusio cukraus, o dėl popierėlio… Manau, kitą kartą galte įdėti papildomą šaukštą miltų, kad tešla nebūtų tokia minkšta, turėtų pavykti :)