RSS
 

Apelsininiai maskarponės ir dviejų rūšių šokolado desertukai

Na, techniškai tai gal ir ne visai keksiukai, bet kadangi jų gamybai naudojamos keksiukų formelės, pasidalinsiu nuostabiai skanių keksiukų – sūrpyragiukų – desertukų receptu.

Maskarponės keksiukas

Maskarponės keksiukas

125 gramai trapių sausainių;
45 gramai sviesto;
40 gramų juodojo šokolado su apelsinais;
250 gramų maskarponės;
150 ml 35% riebumo grietinėlės;
150 gramų baltojo šokolado;
šviežiai nutarkuota apelsino žievelė.

Pirmiausiai susmulkinkite sausainius iki trupinių (tam puikiausiai tinka blenderis, virtuvinis kombainas ar kažkas panašaus). Tada karšto vandens vonelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą su sviestu. Kai ištirps, nukelkite nuo ugnies, suberkite sausainių trupinius ir gerai išmaišykite. į keksiukų formeles įklokite popierines formeles, į jas sudėkite sausainių ir šokolado trupinius, paspauskite šaukšteliu, kad paviršius išsilygintų ir padėkite į šaldytuvą.

Išplakite grietinėlę. Maskarponę atskirai išsukite su tarkuota apelsino žievele. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą. Kai ištirps, supilkite į maskarponę ir gerai išmaišykite. Tada iš lėto įmaišykite plaktą grietinėle. Dar kartą gerai išmaišykite. Gautą masę dėkite į keksiukų formeles ant atšaldytos sausainių ir šokolado masės. Grąžinkite atgal į šaldytuvą bent trims valandoms. Kai desertukai pakankamai atšals, labai atsargiai išlukštenkite juos iš popierinių formelių ir patiekite.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box