RSS
 

Klampūs paprasti šokoladiniai keksiukai

Šiuos gardžius, klampios tekstūros keksiukus labai paprasta išsikepti ir jiems reikia mažai ingredientų, kurių tikriausiai bet kada rastumėte savo virtuvėje.

300 gramų juodojo šokolado;
300 gramų sviesto;
5 kiaušiniai;
115 gramų cukraus pudros;
115 gramų miltų;
3/4 šaukštelio kepimo miltelių;
2 šaukštai kakavos miltelių apibarstymui.

Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą su gabalėliais supjaustytu sviestu. Kol tirps, nuolat maišykite masę. Kai šokoladas su sviestu ištirps, nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti (nepamirškite vis pamaišyti). Dubenyje gerai išplakite kiaušinius su cukraus pudra iki purios kreminės masės. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilkite atvėsintą šokoladą ir gerai išmaišykite tešlą šaukštu. Tada ją padalinkite į formeles ir kepkite 25 minutes. Kai iškeps, pabarstykite kakavos milteliais ir patiekite.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box