RSS
 

Labai šokoladiniai keksiukai su raudonaisiais serbentais

Jeigu dievinate šokoladą arba paprasčiausiai dar neprinoko raudonieji serbentai – galite keksiukais mėgautis ir be jų!

175 g minkšto sviesto;
175 g cukraus;
125 g miltų;
30 g kakavos miltelių;
1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
2 vidutinio dydžio kiaušiniai.

Orkaitė – 180 laipsnių. Sviestą išplakam iki purios masės kartu su cukrumi. Atskirai sumaišome miltus su kepimo milteliais ir kakava. Į sviesto masę įplakame kiaušinius ir palengva įmaišome miltų masę. Gautą tešlą padaliname į kepimo formeles, kepam 20 minučių, atvėsiname.

Šokoladiniam ganašui:
125 riebios plakamosios grietinėlės (35%);
250 g sukapoto mėgiamo kokybiško juodojo šokolado;
2 šaukštai sviesto;
raudonųjų serbentų papuošimui.

Grietinėlę prikaistuvyje pakaitinkite iki virimo. Nedelsiant nukelkite nuo ugnies ir užpilkite ant šokolado gabalėlių. Maišykite, kol šokoladas ištirps, tada įmaišykite sviestą. Atvėsinkite iki tokios temperatūros, kai masė pasidarys pakankamai tiršta naudoti konditerinį švirkštą. Šokoladiniu ganašu dekoruokite keksiukus, papuoškite raudonaisiais serbentais

 

Tags: , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box