RSS
 

Šokoladiniai apelsininiai keksiukai

Nes šokoladinių keksiukų niekada nebus per daug…

225 g miltų;
šaukštelis kepimo miltelių;
25 g kakavos miltelių;
110 g cukraus;
2 kiaušiniai;
100 ml aliejaus (rekomenduoju kokių nors riešutų – suteiks subtilaus skonio);
225  ml pieno.

Kremui:
110 g kambario temperatūros sviesto;
150 g cukraus pudros;
3 lašai vanilės ekstrakto;
2-3 šaukštai apelsinų sulčių;
oranžinių maisto dažų;
šokolado su apelsinais gabalėlių papuošimui.

Keksiukams dubenyje sumaišykte miltus su kepimo milteliais, kakava ir cukrumi. Atskirai išplakite kiaušinius su aliejumi. Supilkite pieną, suberkite miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite tešlą į kepimo formeles ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite apie 20 minučių. Iškepusius atvėsinkite.

Kremui sviestą mikseriu gerai išplakite su cukraus pudra, vanilės ekstraktu ir apelsinų sultimis. Jei pageidaujate spalvos, įmaišykite maistinius dažus (lašą ar du, jei dažai skysti). Kremą sudėkite į konditerinį švirkštą, dekoruokite keksiukus, ant kiekvienos kepurėlės uždėkite po gabalėlį apelsinų skonio juodojo šokolado.

 

Tags: , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box