RSS
 

Šokoladiniai apelsininiai keksiukai

50 g minkšto sviesto;
50 g mėgstamo juodo šokolado, sulaužyto į gabalėlius;
pusė šaukštelio tirpios kavos miltelių;
65 ml pieno;
60 g miltų;
pusė nubraukto šaukštelio kepimo miltelių;
10 g kakavos miltelių;
110 g cukraus;
1 kiaušinis, vidutinio dydžio;
2 šaukštai aliejaus (rekomenduojama – saulėgrąžų).

Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su sviestu, pienu ir tirpia kava. Leiskite šiek tiek atvėsti. Tuo metu kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi. Palengva sumaišykite šias abi mases, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Viską palengva išmaišykite iki vientisos masės, padalinkite į kepimo formeles ir 175 laipsnių orkaitėje kepkite 20 minučių. Iškepusius atvėsinkite.

Glajui:
100 g sukapoto į gabalėlius juodojo šokolado;
100 ml plakamosios grietinėlės;
1 šaukštelis skystos gliukozės;
pusės apelsino žievelė, tarkuota.

Prikaistuvyje pakaitinkite grietinėlę, bet neužvirinkite (kraštuose turi pasirodyti burbuliukai ir to gana). Dubenyje gabalėliais laužytą šokoladą sumaišykite su gliukoze, užpilkite karšta grietinėle r palengva maišykite, kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa. Įmaišykite tarkuotą apelsino žievelę. Palengva glajumi apilkite kiekvieną keksiuką, prieš valgydami leiskite masei sutvirtėti kambario temperatūroje.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box