RSS
 

Šokoladiniai čili keksiukai

Šokolado ir čili pipiro derinys įprastas Meksikoje, iš kur ir buvo į Europą atgabentas šokoladas. Šie keksiukai – naujų, aštresnių pojūčių mėgėjams.

225 gramų minkšto sviesto;
225 gramai cukraus pudros;
225 gramai kvietinių miltų;
šaukštelis kepimo miltelių;
4 šaukštai kakavos miltelių;
4 kiaušiniai;
2 šaukšteliai čili miltelių;
100 gramų kapoto juodojo šokolado.

Gerai išsukite sviestą su cukrumi, įplakite kiaušinius, suberkite čili, kakavą, su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Gerai išmaišykite tešlą, tada suberkite kapotą šokoladą ir dar kartą išmaišykite. Tešlą paskirstykite į kepimo formeles ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Kai iškeps, išimkite iš formelių ir leiskite jiems atvėsti.

Glajui prireiks:
115 gramų minkšto sviesto;
175 gramų cukraus pudros;
3 šaukštų kavos likerio;
50 gramų kakavos miltelių.

Visus glajaus ingredientus gerai išplakite iki vientisos masės. Ja papuoškite jau atvėsusius keksiukus.

Keksiukų – 18 vnt.

 

Tags: , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box