RSS
 

Šokoladiniai keksiukai be miltų

300 gramų kapoto juodojo šokolado;
225 gramai sviesto;
4 kiaušiniai;
4 kiaušinių tryniai;
115 gramų cukraus pudros;
2 šaukštai kakavos miltelių;
2 šaukštai maltų migdolų;
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Karšto vandens vonelėje nuolat maišydami ištirpinkite šokoladą su sviestu. Kai ištirps, nukelkite nuo viryklės ir šiek tiek atvėsinkite. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su tryniais ir cukraus pudra iki kreminės masės. Tada suberkite vanilinį cukrų, migdolus, kakavą, supilkite šokoladą su sviestu ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą paskirstykite į kepimo formeles ir kepkite 25 minutes. Kai keksiukai iškeps, išimkite juos iš formelių ir atvėsinkite ant grotelių.

O kol keksiukai vėsta, pasiruoškite glajų:
2 šaukštai kakavos miltelių;
4 šaukštai cukraus pudros;
350 ml plaktos grietinėlės;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
pusė šaukštelio apelsinų esencijos.

į grietinėlę suberkite kakavą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, sulašinkite apelsinų esenciją, viską išmaišykite ir gauta mase papuoškite atvėsusius keksiukus.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. Kristina

    Vasaris 14, 2015 at 00:41

    Ieškojau keksiukų be miltų. Pagaliau radau. Bet gal galite paaiškinti recepto eigą. Ar teisingai supratau, kad reikia 4 kiaušinius+4 trynius išplakti kartu? Ar tikrai nereikia iki standžių putų išplakti baltymų? AČIŪ.

     
  2. Gintarė

    Kovas 7, 2015 at 12:25

    Papildomai dedami tryniai, ne baltymai, kad sutirštintų keksiukų tešlos masę