RSS
 

Šokoladiniai keksiukai su avietėmis

Šokoladinius keksiukus mėgsta visi ir visada. O prasidėjęs aviečių sezonas – puiki proga pagardinti keksiukus!

100 gramų aviečių;
300 gramų juodojo šokolado;
300 gramų nesūdyto sviesto;
120 gramų cukraus;
5 kiaušiniai;
120 gramų miltų, sumaišytų su puse šaukštelio kepimo milteliųl
2 šaukštai kakavos miltelių.

Karšto vandens vonelėje, nuolat maišydami, ištirpinkite sviestą su šokoladu. Kai ištirps, nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite. Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi iki purių putų. Palengva įmaišykite miltus su kepimo milteliais ir plona srovele supilkite šokolado masę. Galiausiai suberkite avietes. Gerai išmaišykite, tešlą sudėkite į formeles ir 160 laipsnių orkaitėje kepkite 20 minučių. Iškepusius atvėsinkite, apibarstykite kakavos milteliais ir ragaukite.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. Adomas

    Kovas 13, 2011 at 18:15

    laba diena, ar galima vietoj avieciu naudot kitas uogas? Pavyzdiui braskes, melynes arba vysnes?

     
  2. Gintarė

    Kovas 13, 2011 at 19:17

    Manau, nieko nenutiktų :) Tik būtų dar įdomiau. Kai išbandysi, kviečiu su visais pasidalinti, kaip pavyko ;)

     
  3. Adomas

    Kovas 13, 2011 at 19:47

    zinoma :) dar noriu paprasyt kad parekomenduotumet juodaji sokolada. as kulinarijoj dar naujokas tai nelabai nusimanau.

     
  4. Adomas

    Kovas 14, 2011 at 19:42

    ACIU! :) labai skaniai gavos viskas.

     
  5. Gintarė

    Kovas 14, 2011 at 21:20

    Džiugu :) O juodąjį šokoladą… Aš pati naudoju paprastą “Karūnos” šokoladą (kaina telpa į sveiko proto ribas, pats šokoladas neblogas), tačiau girdėjau gerų atsiliepimų apie specialiai konditerijai skirtą “Karūnos” šokoladą. Jei mėgstate sodresnį skonį, yra “Karūnos” šokolado su, berods, 75% kakavos – verta išbandyti :)

     
  6. Ugne

    Rugsėjis 15, 2012 at 17:43

    Sveiki, pirma kart kepsiu keksiukus, issirinkau siuos. Taciau turiu silikonines kepimo formeles, kaip jas pruosti kepimui? Ar nereik det dar popieriniu formeliu i silikonines? Ar nereik istept sviestu? Kaip is silikoniniu formeliu valgyt keksiukus?

     
  7. Gintarė

    Spalis 9, 2012 at 13:34

    Ugne, silikoninės formelės tuo ir patogios, kad į jas nebereikia dėti jokių popierinių formelių. Tiesiog supili tešlą, iškepi, o šiek tiek pravėsę keksiukai labai lengvai iš jų išsiima – tiesiog patrauki formelės kraštą ir atšoka. Sviestu ištepti nereikia – prie silikono niekas nelimpa :)