RSS
 

Šokoladiniai keksiukai su kreminės varškės įdaru

Šie keksiukai – lyg maži tortukai: šokoladinis biskvitas su kreminės varškės (arba maskarponės, arba kažko, ką mėgstate iš serialo “Creamcheese”) įdaru ir glajumi. Skanios rugsėjo pradžios visiems!

Keksiukams:
190 g miltų;
pusė šaukštelio kepimo sodos;
120 g cukraus;
40 g kakavos miltelių;
40 ml saulėgrąžų aliejaus;
1,5 šaukštelio balto vyno acto;
pusė šaukštelio vanilinio cukraus.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių. Visus sausus produktus dubenyje gerai išmaišykite. Atskirai išplakite aliejų, vyno actą ir 125 ml vandens. Palengva maišydami suberkite sausų produktų mišinį ir gerai išmaišykite. Supilkite gautą keksiukų tešlą į formeles (pripildykite 2/3 kepimo formelių).

Kreminiam įdarui:
140 g kreminės varškės (kuo puikiausiai tiks maskarponė);
60 g cukraus;
kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
pusė šaukštelio vanilinio cukraus;
100 g sukapoto pieniško šokolado.

Su mikseriu išplakite maskarponę, kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Kai išplakiste, palengva šaukštu įmaišykite kapotą šokoladą. Gautą masę sudėkite ant keksiukų tešlos ir kepkite maždaug 20 minučių. Iškepusius keksiukus atsargiai išimkite iš formelių ir atvėsinkite.

Glajui:
300 g cukraus pudros;
50 g minkšto sviesto;
125 g maskarponės (ar kitos kreminės varškės, kurią naudojote).

Cukraus pudrą išplakite su sviestu ir maskarpone iki purios masės. Ja padenkite atvėsiusius keksiukus. Papildomai keksiukus galite apibarstyti kakavos milteliais arba tarkuotu šokoladu.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. Simona

    Rugsėjis 1, 2010 at 15:24

    Nuotrauką, nuotrauką! :) (taip skanduoju, kaip krepsio salej per rungtynes) :D

    Reik man pagaliau nusipirkti konditerini svirksta dekoravimui… O siaip skamba dieviskai, kada nors bandysim :)

     
  2. Gintarė

    Rugsėjis 1, 2010 at 15:42

    įsijunkim vaizduotę ir nereikės nuotraukų :D O šiems keksiukams konditerinis švirkštas nebūtinas – kreminę masę ant atvėsusių keksiukų kuo puikiausiai galima užtepti ir arbatiniu šaukšteliu, konditeriniu teptuku ar tiesiog švariais pirštais (kai niekas nemato) :D

     
  3. sigita

    Birželis 22, 2011 at 10:13

    Mane glumina vanduo, aliejus ir labiausiai vyno actas sudetyje…

    Gal pagaminus nustebciau, kad cia viskas tinka, bet dabar …. :)

     
  4. Gintarė

    Liepa 31, 2011 at 23:15

    Sigita, nesistebėk – čia jie visi puikiai dera. Išbandžiau ir garantuoju! Ir rekomenduoju :) Tiesa, jie gal kiek sausoki nei įprastesni keksiukai su sviestu, bet čia lyg ir mažiau kalorijų… Be to, kreminis viršus puikiai subalansuoja skonius