RSS
 

Šokoladiniai keksiukai su lazdyno riešutais

115 gramų sviesto;
115 gramų juodojo šokolado;
115 gramų cukraus pudros;
4 kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų);
2 šaukštai miltų;
50 gramų kapotų lazdyno riešutų.

Dubenyje virš verdančio vandens puodo (garų vonelėje) nuolat maišydami ištirpinkite sviestą su juoduoju šokoladu. Nukelkite nuo puodo ir leiskite masei atvėsti. Atskirame dubenyje gerai išplakite cukraus pudrą su kiaušinių tryniais. Maišant supilkite sviesto ir šokolado masę, suberkite lazdyno riešutus. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į šokolado masę. Sudėkite tešlą į kepimo formeles ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių. Tik iškepusius išimkite iš kepimo formelių ir leiskite atvėsti.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box