RSS
 

Šokoladiniai keksiukai su sūdytos karamelės padažu

Keksiukams:
200 g miltų;
šaukštelis kepimo miltelių;
25 g kakavos miltelių;
110 g cukraus;
2 kiaušiniai;
100 ml saulėgrąžų aliejaus;
225 ml pieno;
75 g juodojo šokolado, smulkiai sukapoto.

Karamelės padažui:
225 g cukraus;
55 ml vandens;
225 ml plakamosios 36% riebumo grietinėlės;
1/2 šaukštelios druskos (kas mėgstat sūriau, galite įdėti ir visą šaukštelį);
2 šaukštai sviesto.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, paruoškite kepimo formeles. Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, kakava ir cukrumi. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su aliejumi ir pienu. Viską supilkite į miltų mišinį, maišydami suberkite kapotą šokoladą. Gautą tešlą sudėkite į kepimo formeles ir kepkite 20 minučių. Iškepusius keksiukus atvėsinkite.

Padažui prikaistuvyje ant mažos ugnies kaitinkte cukrų su vandeniu, kol cukrus ištirps. Kai tai nutiks, padidinkite ugnį ir kaitinkite, kol pradės karamelizuotis. Nukelkite nuo ugnies. Į karamelę įmaišykite sviestą ir grietinėlę, suberkite druską ir maišydami kaitinkite and nedidelės ugnies, kol masė pasidarys vientisa. Gautu padažu apipilkite patiekiamus keksiukus.

 

Tags: , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box