RSS
 

Šokolado ir cukruoto imbiero keksiukai

150 ml dirbtinio medaus;
100 g rudojo cukraus;
75 g sviesto;
3 šaukštai pieno;
250 g miltų;
šaukštelis kepimo miltelių;
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams (arba cinamono su maltu imbieru, jei neturite mišinio);
2  šaukšteliai kakavos;
2 kiaušiniai.

Kremui ir papuošimui:
225 g minkšto sviesto (arba kreminio sūrio, jei norite lengvesnio skonio);
250 g cukraus pudros;
vanilės ankšties sėklytės;
125 g cukruoto imbiero (50 g į kremą ir 75 g papuošimui).

Keksiukams dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir kakava bei prieskoniais. Prikaistuvyje pašildykite medų su sviestu, pienu ir cukrumi, kol curus ištirps. Šiek tiek atvėsinkite. Įplakite kiaušinius ir galiausiai įmaišykite sausų produktų mišinį. Viską išmaišykite iki vientisos masės, dėkite į kepimo formeles ir 175 laipsnių orkaitėje kepkite 20-25 minutes. Iškepusius atvėsinkite.

Kremui sviestą arba kreminį sūrį labai gerai išplakite su cukraus pusdra ir vanilės sėklytėmis. Įmaišykite smulkiai supjaustytą cukruotą imbierą (50 g).  Atvėsusius keksiukus dekoruokite kremu, ant kiekvieno uždėkite dar po gabalėlį cukruoto imbiero.

 

 

Tags: , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box