RSS
 

Glazūruoti keksiukai su mėlynėmis ir žaliosiomis citrinomis

Gardūs keksiukai prie popiečio arbatėlės, pagardinti šviežiomis mėlynėmis ir su subtilia žaliųjų citrinų rūgštelės gaida.

130 gramų kambario temperatūros margarino kepiniams;
250 gramų cukraus;
2 kiaušiniai;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
120 ml liesesnio pieno;
230 gramų miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
120 gramų šviežių mėlynių;
1 šaukštelis šviežiai nutarkuotos laimo (žaliosios citrinos) žievelės.

Kambario temperatūros margariną ir cukrų išplakite mikseriu iki purios masės. Po vieną įplakite kiaušinius. Suberkite vanilinį cukrų, supilkite pieną ir vėl išplakite. Tada suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išsukite iki vientisos masės. Galiausiai suberkite mėlynes, tarkuotą laimo žievelę ir atsargiai išmaišykite (tik nepersistenkite maišydami, kad mėlynės nesusitrintų ir keksiukai nebūtų murzinos spalvos). Tešlą sudėkite į formeles ir 175 laipsnių orkaitėje kepkite 20 minučių. Iškepusius išimkite iš formelių ir atvėsinkite.

Glajui prireiks:
115 gramų cukraus pudros;
2 šaukštų šviežiai tarkuotos laimo žievelės;
3 šaukštų citrinos sulčių;
2 šaukštų verdančio vandens.

Prikaistuvyje sumaišykite citrinos sultis, laimo žievelę, cukraus pudrą ir verdantį vandenį. Iš lėto užvirinkite, nuolat maišydami. Kai cukraus pudra ištirps, pavirkite dar 5 minutes, kad glajus sutirštėtų. Nukelkite nuo ugnies, šiek tiek pravėsinkite ir glajumi apipilkite atvėsusius keksiukus.

Keksiukų – 18 vnt.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. Agnė

    Sausis 10, 2011 at 23:54

    Keksiukai nuostabaus skonio, o sirupas tikras gardumėlis. Tik kadangi pirmą kartą kepiau keksiukus, jie nelabai gražiai išsiėmė iš formelių. Gal reikėjo sviestu patepti?

     
  2. Aušrinė

    Liepa 22, 2014 at 23:49

    Labai skanūs keksiukai, tik glajus galėjo geriau išeit.. nežinau, ar problema jo recepte, ar negerai pati padariau, bet konsistensija nelabai kokia, ir per saldus.