RSS
 

Keksiukai su abrikosais ir slyvomis (veganiški)

225 ml sojų pieno;
1 šaukštelis  sidro acto;
75 ml saulėgrąžų (ar kitokio) aliejaus;
1 šaukštelis migdolų esencijos;
150 g miltų;
2 šaukštai kukurūzų miltų;
3/4 šaukštelio kepimo miltelių;
1/2 šaukštelio maistinės sodos;
1/4 šaukštelio druskos;
80 g slyvų ir abrikosų, smulkiai supjaustytų (gali būti švieži arba džiovinti);
3 šaukštai skaldytų migdolų.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, į kepimo formeles sudėkite popierėlius. Dubenyje išplakite sojos pieną ir actą, aliejų, cukrų bei migdolų ekstraktą. Kitame dubenyje sumaišykite sausus produktus – miltus, kepimo miltelius, druską, sodą. Suberkite į skystų produktų dubenį, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą dėkite į formeles, ant viršaus kiekvieną keksiuką apdėkite slyvų ir abrikosų gabalėliais, apibarstykite skaldytais migdolais. Kepkite apie 20 minučių (kaip visada, patikrinam mediniu dantų krapštuku – iš keksiuko ištrauktas jis turi likti sausas ir švarus). Prieš ragaudami atvėsinkite.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: , , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box