RSS
 

Keksiukai su džiovintais vaisiais ir imbieru

300 gramų miltų;
1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
4 šaukšteliai šviežiai tarkuoto imbiero;
75 gramai džiovintų vaisių mišinio (abrikosų, razinų ir datulių);
1 šaukštelis cinamono;
2 kiaušiniai;
225 gramai rudojo cukraus;
115 ml medaus;
115 gramų tirpinto sviesto;
175 ml pieno;
2 šaukštai smulkiai sukapoto cukruoto imbiero.

Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cinamonu, tarkuotu imbieru. Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi, pienu, medumi, tirpintu sviestu ir sukapotu cukruotu imbieru. Susmulkinkite džiovintus vaisius ir suberkite juos į tešlą. Šaukštu gerai sumaišykite abi mases. Sukrėskite tešlą į kepimo formeles ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje 20 minučių (nepamirškite mediniu pagaliuku patikrinti, ar keksiukai jau iškepę). Ištraukę iš orkaitės, keksiukus palikite formelėse dešimčiai minučių. Tada išimkite iš formelių ir leiskite jiems galutinai atvėsti.

Jei pageidaujate, galite šiuos imbierinius keksiukus apipilti glajumi. Sumaišykite 5 šaukštus citrinos sulčių su 125 gramais cukraus pudros ir apšlakstykite jau atvėsusius keksiukus.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags:

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box