RSS
 

Keksiukai su pistacijomis ir abrikosais

Šie keksiukai – neapsakomai gardūs! Jiems ypatingą skonį suteikia pistacijos, Viduržemio jūros šalyse naudojamos pagardinti viskam – nuo padažų iki ledų.

225 gramai sukapotų džiovintų abrikosų;
4 šaukštai brendžio;
450 gramų miltų;
2 šaukšteliai kepimo miltelių;
115 gramų šalto sviesto;
115 gramų cukraus pudros;
2 kiaušiniai;
175 ml pasukų;
50 gramų kapotų pistacijų.

Kapotus abrikosus užpilkite brendžiu ir palikite valandai prisigerti skonio. Tada juos nusunkite ir trintuvu sutrinkite į tyrę. į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Tada trinkite miltus su sviestu pirštais tol, kol masė dubenyje atrodys lyg trupiniai. įmaišykite cukrų, atskirai paplaktus kiaušinius, pasukas, trintus abrikosus ir pistacijas. Išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą sudėkite į formeles ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje 25 minutes.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. Laura

    Rugsėjis 1, 2010 at 13:20

    Skanus, gerai iskele, tik norisi kazko puresnio…
    Bet skonis tikrai idomus :)