RSS
 

Keksiukai su rabarbarais ir pistacijomis

Dar vienas keksiukų receptas rabarbarų sezonui – keksiukai su pistacijomis, įdaryti rabarbarų džemu.

Pirmiausiai pasiruoškite džemą – įdarą:
200 gramų šviežių smulkiai supjaustytų rabarbarų;
4 šaukštai cukraus;
2 šaukštai vandens;
1 šaukštelis šviežiai tarkuotos citrinos žievelės.

į puodą suberkite supjaustytus rabarbarus, užpilite vandeniu, suberkite cukrų ir citrinos žievelę. Viską gerai išmaišykite, užvirinkite ir ant mažos ugnies pavirkite 5 minutes, kol rabarbarai suminkštės. Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite rabarbarams atvėsti.

Tuo metu užsimaišykite keksiukų tešlą:
375 gramai miltų;
125 gramai rudojo cukraus;
žiupsnelis druskos;
3 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių;
100 gramų tirpinto sviesto;
250 ml pieno;
1 kiaušinis;
100 gramų pistacijų be kevalų.

Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cukrumi ir druska. Atskirai išplakite atvėsintą tirpintą sviestą su kiaušiniais ir pienu. Suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite pistacijas ir išmaišykite tešlą. Paskirstykite ją į formeles, į kiekvieną formelę įdėkite atvėsusio rabarbarų džemo. 200 laipsnių orkaitėje kepkite 20 minučių.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box