RSS
 

Kriaušiniai keksiukai

Pats metas kriaušiniams keksiukams, kai kriaušės pačios skaniausios!

200 g miltų;
po nubrauktą šaukštelį – kepimo miltelių ir valgomosios sodos;
pusė šaukštelio malto cinamono;
1/4 šaukštelio malto muskato riešuto;
190 ml natūralaus jogurto;
3 kiaušiniai;
50 ml aliejaus;
65 ml medaus;
200 g kriaušių – prinokusių, nuluptų, be sėklalizdžių, supjaustytų kubeliais.

Dubenyje sumaišykite sausus produktus – miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną ir muskatą. KItame dubenyje išplakite kiaušinius su aliejumi, medumi ir jogurtu. Kriaušių gabalėlius įmaišykite į sausąjį mišinį, tada supilkite skystąją tešlos dalį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių (nepamirškite patikrinti dantų krapštuku, ar keksiukai visiškai iškepę). Gali prireikti papildomų 5 minučių orkaitėje, kad viršus būtų gražiau apskrudęs. Visiškai atvėsinkite ir ragaukite!

 

Tags:

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. Aušrinė

    Liepa 22, 2014 at 23:55

    Darydama nepastebėjau, kad jie becukriai! Skonis neįprastas, bet norėjau deserto – saldžių keksiukų