RSS
 

Keksiukai su rikota ir uogomis

Gardūs keksiukai, kuriems galite panaudoti bet kokias turimas uogas – braškes, vyšnias, mėlynes ar avietes.

75 g minkšto sviesto;
175 g rikotos varškės (ricotta);
75 g cukraus;
šaukštelis vanilinio cukraus;
2 kiaušiniai;
170 g miltų;
šaukštelis kepimo miltelių;
60 ml pieno;
150 g uogų (gali būti ir šviežios, ir šaldytos).

Išplakite rikotą su sviestu, paprastu ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įplakite kiaušinius. Palengva įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tada supilkite pieną ir išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Tada suberkite uogas ir labai atsargiai išmaišykite, kad nesutrintumėte uogų. Tešlą sudėkite į kepimo formeles ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: , , , , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. Vaiva

    Rugpjūtis 9, 2011 at 21:51

    Keksiukus kepiau su avietėmis, labai labai skanu. Geras receptas, tik truputi neaišku kaip su tuo pienu recepte… 60 ml. iš dviejų kartų pilti?

     
  2. Gintarė

    Rugpjūtis 15, 2011 at 21:04

    Vaiva, ačiū už pastabumą, pataisiau receptą :) Džiaugiuosi, kad buvo skanu!