RSS
 

Moliūginiai keksiukai su imbieru

Dar vienas skanus būdas stiprinti organizmą naudingosiomis imbiero ir moliūgų savybėmis.

300 gramų miltų;
1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
75 gramai rudojo cukraus;
pusė šaukštelio malto muskato riešuto;
pusė šaukštelio maltų gvazdikėlių;
šaukštelis malto imbiero;
žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
115 gramų trintų moliūgų;
75 ml pieno;
40 ml aliejaus;
3 šaukštai kapoto cukruoto imbiero gabalėlių;
4 šaukštai džiovintų mokliūgo sėklų.

Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, ruduoju cukrumi, prieskoniais ir druska. Kitame dubenyje išplakite pieną su kiaušiniu, sudėkite trintus moliūgus, suberkite kapotus cukruotus imbierų gabalėlius, supilkite aliejų. Suberkite miltų ir prieskonių mišinį, gerai išmaišykite. įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Paskirstykite tešlą į formeles. Ant kiekvieno keksiuko užberkite po keletą moliūgo sėklų. Kepkite 30 minučių.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags: , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. moliūgo pabaigtuvės

    Spalis 27, 2011 at 18:21

    vakar isbandziau si recepta ir pagaliau baigiau moliūgo “galvą”. Keksiukai gavosi truputį kietoki, gal ne toks sultingas, sausokas moliūgo likutis pasitaikė. arba kaip mama sako “riebalų trūksta”. Iš kitos pusės, gal per daug masės į formeles sudėjau-neiškilo nuo sunkumo..nežinau, bet skonis neblogas- būtinai dar prieš Kalėdas bandysiu su imbieru.. Niam niam, kai užkąsdavau tą cukruotą imbiero gabaliuką.. tik vaikas pataikęs ant imbiero iškart man visą gabaliuką atidavė- nepriimtinas jam tas aštrumas :)

     
  2. Gintarė

    Sausis 4, 2012 at 21:19

    Na, imbieras toks savotiškas, sakykim, dalykas :) Bet kartais juk norisi kažkokios lyg atsvaros įprastam saldumui….