RSS
 

Keksiukai su avokadu ir citrinomis

Puikus užkandis, nes avokaduose gausu vitaminų, mineralų ir riebalų, naudingų mūsų organizmui (ypač nervų sistemai).

2 prinokę avokadai;
1 šaukštelis citrinos sulčių;
350 gramų miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
2 kiaušiniai;
225 ml pieno;
4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
4 šaukštai tirpinto sviesto;
1,5 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės;
1 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Avokadus perpjaukite, išimkite kauliukus, nulupkite ir sukapokite. Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska ir pipirais. Atskirai išplakite kiaušinius su aliejumi, pienu, tirpintu sviestu, citrinos sultimis ir žievele. Palengva įmaišykite avokadus. Tešlą paskkirstykite į kepimo formeles ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Keksiukų – 12 vnt.

 

Tags:

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. Inga

    Kovas 13, 2011 at 23:13

    vietoj pieno parasete miltai, truputeli klaidina. kaip tik turiu du prinokusius avokadus, gundausi isbandyti :)

     
  2. Gintarė

    Kovas 14, 2011 at 21:20

    Inga, ačiū už pastabumą! :) Receptas pataisytas

     
  3. -ri-

    Gruodis 1, 2012 at 02:44

    gal kas atsakys man,kokio svorio tie avokadai,nes kur as gyvenu (Brazlijoj) tai avokadai prasideda nuo puses kilogramo,dabar sezono metu vienas avokadas koks 1,5kg…. :D

     
  4. Gintarė

    Gruodis 28, 2012 at 13:27

    Oho, kokie didžiuliai… :) Pas mus jie mažiukai, gal kokie 200-300 g (spėju apytiksliai, sverti neteko)