RSS
 

Keksiukai su cukinija ir dešra

Nauji mėgstamiausi ir tuo pačiu kol kas patys geriausi išbandyti keksiukai užkandžiams – puikus sprendimas vasaros savaitgaliams gamtoje su draugais. 20 ragavusių ir juos išgyrusių žmonių negali klysti

1 maža cukinija, sutarkuota;
1 vidutinio dydžio morka, sutarkuota;
100 g čederio sūrio (arba galit dėti kitokį mėgstamą sūrį), tarkuoto;
110 g “Česnakinio saliamio”, supjaustyto juostelėmis;
2 kiaušiniai;
150 ml pieno;
125 tirpinto sviesto (galite keisti aliejumi);
250 g miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
pusė šaukštelio druskos.

Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Kitame išplakite kiaušinius su tirpintu sviestu ir pienu. Palengva gautą plakinį įmaišykite į miltus, sudėkite morką, cukiniją ir dešros gabalėlius. Išmaišykite gautą masę iki vientisos, sudėkite į kepimo formeles ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite 20-25 minutes (kaip visada – patikriname su dantų krapštuku). Atvėsiname ir ragaujame.

 

Keksiukų – 24 vnt.

 

Tags: , ,

Palikite komentarą

 
Prašom, įveskite ženklus iš CAPTCHA paveikslėlio į įvedimo langelį

Please type the characters of this captcha image in the input box

 
  1. Neringa

    Spalis 30, 2013 at 09:49

    Ar keksiukai skans salti, sekancia diena? kiek cukinijos gramais reiketu deti?

     
  2. Gintarė

    Lapkritis 5, 2013 at 21:37

    Švieži keksiukai visada yra skanesni, bet šie nepraranda daug skonio ir pastovėję per naktį. Cukinijos gramais kiekio tikslaus neguliu nurodyti – maža cukinija yra maža cukinija. Kiek svers nedidukė parduotuvėje rasta cukinija, tiek bus gerai (bet manau, turėtų būti apie 200 g)